Team dierenkliniek Veterinair Centrum Zeist

Monique Schwencke, dierenarts en eigenaar van VetCZ

Al vanaf zeer jonge leeftijd was Monique te vinden bij de dierenarts, eerst meekijken toen bijbaantjes als assistente. Tijdens de studie diergeneeskunde ontwikkelde zij bijzondere interesse in de orthopedie en chirurgie en heeft zich daar tijdens en direct na de studie volledig op toegelegd. Na korte tijd als algemeen dierenarts gewerkt te hebben is zij vier jaar lang werkzaam geweest aan de Faculteit diergeneeskunde in Utrecht waar zij een groot deel van de specialistenopleiding orthopedie/chirurgie heeft gevolgd. Na deze zeer leerzame periode heeft zij in verschillende klinieken gewerkt als orthopeed en chirurg. De ontwikkelingen gaan zo snel in de diergeneeskunde dat het regelmatig volgen van nascholingen essentieel is om het vak goed te blijven uitoefenen. In 2016 heeft Monique Veterinair Centrum Zeist gestart. Werken vanuit de eigen woonplaats maakt het mogelijk om de verantwoordelijkheden naar zowel patiënten als naar het gezin goed te combineren.

Anna Polderman-van Hengel

Anna Polderman-van Hengel, echografie

Regelmatig zal dierenarts Anna Polderman-van Hengel aanwezig zijn om echo’s te maken. Zij heeft zeer veel ervaring. Ze maakt buikecho’s en echo’s van de thorax. Zo nodig kan er ook een punctie worden gedaan voor het onderzoek, drainage worden uitgevoerd en materiaal voor onderzoek worden opgestuurd.

Nicole Hoogeveen

Nicole Hoogeveen, dierfysiotherapeut en chiropractor

Na jarenlang als fysiotherapeut te hebben gewerkt, heeft Nicole in 2014 de aanvullende opleiding dierfysiotherapie afgerond. Op dit moment is zij in de laatste fase van het opleidingstraject tot chiropractor. Zij is verbonden aan Veterinair Centrum Zeist en komt ook bij mensen aan huis.

Freya van Koten, praktijkondersteuning

Freya is dierenarts maar op dit moment met een gezin met jonge kinderen niet als zodanig werkzaam. Zij verzorgt diverse administratieve en management taken op de kliniek.

Rinske Wouda, paraveterinair

Rinske is paraveterinair en heeft daarna de HBO opleiding Diermanagement gedaan. Zij is in de kliniek verantwoordelijk voor de dieren die onder anesthesie gaan en heeft daarnaast interesse in röntgenologie. Daarnaast draagt Rinske zorg voor de bestellingen en het voorraadbeheer.

Mara van Veldhuizen, paraveterinair

Mara is bij ons werkzaam als paraveterinair. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan het Groenhorst college in Barneveld. Ze werkt hier sinds mei 2017 op oproepbasis. Mara houdt van afwisseling en uitdaging en daarom ook van de diversiteit aan operaties en behandelingen die wij hier doen.

Marloes Heere, paraveterinair

Marloes heeft in 2008 haar opleiding tot paraveterinair afgerond en is daarna de HBO opleiding Dier- en Gezondheidszorg gaan volgen in Dronten. Na deze studie is zij lange tijd werkzaam geweest in een grote dierenartsenpraktijk voor zowel paarden als gezelschapsdieren. Nu is ze sinds februari 2018 werkzaam binnen Veterinair Centrum Zeist als paraveterinair. Marloes heeft een grote interesse in anesthesie waarvoor zij ook diverse nascholingen heeft gevolgd. Naast de operatiekamer kan je haar vinden bij ons op kantoor waar zij diverse management taken zal uitvoeren voor de praktijk.